a beeco sztori Hege tollából
(szerkesztés alatt...)

Olvass bele, hogy honnan és hogyan indult a szorgos raj, milyen sikereket és kudarcokat megélve gyarapodott a lelkes közösségünk.
Augusztus 2022
HEURÉKA!
Pattantam fel a kertben elmélkedve.
Mi lenne, ha egy helyen összegyűjtenénk minden olyan tudást, ami segítene abban, hogy fenntarthatóbb avagy zöldebb legyen a hétköznapja az embereknek. Valami ökos asszisztens...
Több nem is kellett, rohantam át Levihez és 3-4 nap ötletelés után 10 oldalt írtunk arról, hogyan is lehetne ebből az ötletből valóság. Borzasztóan izgultunk és kétségbe voltunk esve, mert nem találtunk hasonló ötletet, ami soká jutott volna. Ez vajon remek vagy aggasztó hír?
Sebaj, eléggé ökoszorongtunk ahhoz, hogy belevágjunk és megkeressük a módját, hogyan is tudjuk megvalósítani víziónkat, mely nem más, mint:
Egy tudatos társadalom, ahol az emberek nem azzal mérettetnek meg, hogy mennyit fogyasztanak és vesznek el a környezetüktől. Hanem, hogy mit és hogyan fogyasztanak, közben mennyit adnak vissza a környezetüknek.
December 2022
Egy jó ötlethez egy jó csapat is kell!
Levivel rengeteg emberrel beszélgettünk a víziónkról. Sok-sok pozitív visszajelzést kaptunk. Mások is borzasztóan szoronganak és tenni szeretnének valamit, de nem tudják pontosan, hogy mit is lehetne. Fantáziát és a lehetőségek tárházát látták ötletünkben, mely egyre inkább körvonalazódott. A missziónk nem más, mint:
Létrehozunk egy ökoiránytűt, ami irányt mutat az embereknek edukatív és játékos küldetésekkel a fenntarthatóbb jövő felé és mindezt a közösség erejével, veletek együtt.
Február 2023
Kezdődjék a csapatmunka!
A csapatunk már 12 főre gyarapodott: az alapítók, szoftver fejlesztők, grafikusok és gazdasági tudással rendelkező ismerősökkel alkottuk a szorgos rajt. Sok brainstorming és szakértőkkel való beszélgetés után arra adtuk a fejünket, hogy ideje szakemberektől, strukturáltan, startup ökoszisztémában folytatni a tanulást és fejlesztést.
Több programra is jelentkeztünk
NTK - Design terminal START program, MVM Edison és K&H Start It. Ezek a programok remek lehetőséget nyújtottak, hogy szakmailag fejlődjünk és komoly alapokra helyezzük a beeco-t.
Hisz egy ötletből csak kemény, kitartó és alázatos munkával válhat valóra az álom.
Így hát a mentorainkkal és versenytárs csapatokkal sokat beszélgetve tártuk fel az igazi és mély fájdalompontokat az emberekben: ökoszorongás, kétségbeesettség, nincs idő megkeresni, hogy mi a fenntarthatóbb szokások kulcsa, mi az a 3 dolog, amivel a legzöldebbé tudja tenni az életét és még sok más.
Május 2023
Az első eredmények
A rajunk kemény munkája meghozta gyümölcsét. 250 jelentkező startup közül lettünk a legjobb 20 között kiválasztva és 3 millió forinttal támogatva a lelkes önkénteseinket. Az MVM Edison versenyén III. helyezést értünk el. A K&H jóvoltából pedig egy szuper közösségi irodába költözött a raj a 14 nm-es polgári lakás szobájából.
Induljon a fejlesztés
A termékfejlesztő csapat elkezdte a hosszú munkát...
A tehetséges grafikusaink megtervezték arculatunkat, logónkat. A közösségi média csatornáinkon elkezdtük edukatív tartalmainkat gyártani és közösséget építeni.
Július 2023
Közösség építés
Részt vettünk az EFOTT-on, Waldorfest-en, hogy jobban megismerjük az embereket és problémáikat. Emellett elmeséltük a beeco ötletét, hogy az első, őszinte benyomásokkal formálni tudjuk még a megoldásunkat.

A térkép prototípusa

Elkészült a weboldalunk rajta bloggal és a térképünk első verziójával.

Szeptember 2023
Nemzetközi versenyek
A magyar versenyek után ötletünket és prototípusunkat tovább fejlesztjük, mert nem csak Magyarországra szánjuk a beeco ökoiránytűjét, hanem globális álmaink, céljaink vannak vele.  
Eseményeink
Egyetemeknek, cégeknek, iskoláknak is tartottunk előadást különböző témában. Vitáztunk egyetemistákkal arról, hogy a cégek, az állam vagy az egyén felelősség-e a mihamarabbi változás elérése.
November 2023
Prototípusunk első tesztjei

Év végére önkéntes csapatunkkal már kissé fáradva, de előretekintően a jövő évi nagy rohamra készülve elkezdtük tervezgetni az öko-iránytű tesztelését. Pár lelkes önkéntes már kezébe is vette és építő kritikával látott el bennünket. Továbbá a weboldalunkon is kezd kialakulni a visszajelzésekből az a térkép, amire szüksége lehet az embereknek.

Web térkép

Több mint 22 ezer ökos pontot gyűjtöttünk össze és folyamatosan validáljuk őket, hogy megbízható legyen a használata. Már több mint egy tucat lelkes ember ajánlott a közelében ökos pontokat és ez a szám egyre-egyre nő.

Itt vannak az aktuális terveink

Közösségépítés
A térkép megtöltése 40.000 ökos ponttal
Segíteni a zöld vállalkozásokat
A küldetések kidolgozása
Az önkéntes csapat bővítése
Ha bármelyik részében szívesen segítenél, akkor keress bátran minek az alábbi oldalon keresztül.
Segítek a rajnak!