A fermentini kézműves, természetesen fermentált (erjesztett) zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek adalékmentesek és cukormentesek. A feldolgozott összetevők tisztasága révén a termékeink változatos diéták hatékony kiegészítő elemei lehetnek, úgymint FODMAP, vegán táplálkozás, bélregeneráló diéta, súlycsökkentést célzó diéták.
A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, amiben a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges, tartós étellé a zöldség.
Ezek az egészséges savanyúságok a modern orvostudomány kutatásai szerint nagyban elősegítik az enyhe emésztési problémák természetes gyógyítását, kifejezetten ajánlottak puffadás, béldiszbiózis, IBS, és reflux esetén. Immunerősítő és egészségvédő hatásukat a benne található, erjesztés során keletkezett tejsav és különféle enzimek bélflóra támogató hatásai által fejtik ki.