
Otthoni tippek, trükkök
A zöld spárgát nem mindig kell hámozni – csak az alsó harmadátFás végeit le kell vágni vagy letörni – ahol eltörik, ott kezdődik az ehető részNe főzd túl: pár perc párolás vagy grillezés elégCsodásan illik citromhoz, vajhoz, mandulához vagy hollandi mártáshoz
Tudtad-e?
Latin neve: Asparagus officinalisAz ókorban afrodiziákumnak tartottákTöbb évtizedig is él egy jól telepített spárgaágyásFehér spárga kizárólag föld alatt nő – napfény nélkülSpárgafogyasztás után a vizelet szaga megváltozik – ez normális és ártalmatlan
Története:
Már az ókori Egyiptomban és Rómában is termesztettékA reneszánszban a francia királyi udvar luxuszöldsége voltMagyarországon a 20. század elejétől terjedt el intenzívebbenJelenleg Hajdú-Bihar és Csongrád-Csanád megyék a fő termőhelyei