Rövid táv: hűtőben légmentesen, max. 2-3 napig friss marad
Középtáv: nem ajánlott, mert hamar fonnyad
Hosszú táv: fagyasztás nem javasolt, gyors fogyasztás a legjobb
2. szint: alkoss, gyarapíts!
Így termeld!
Vetés: kora tavasztól késő őszig közvetlenül a földbe vagy ládába
Fényigény: félárnyékos hely, nem szereti a túlzott meleget
Talaj: laza, jó vízelvezetésű, enyhén savas vagy semleges kémhatású
Öntözés: rendszeres, de nem túl sok víz szükséges
Balkonládában vagy kis kertben könnyen termeszthető
Így tartósítsd
Friss fogyasztás a legjobb
Szárítás vagy fagyasztás nem ideális az állag miatt
Levesekbe, turmixokba gyorsan beépíthető
Érdekességek
Tippek, trükkök
Mossuk meg hideg vízben fogyasztás előtt
Héját és levélvégeket ne dobjuk ki, salátába vagy turmixba tehetjük
Egészséges, gyors snackként is kiváló
Tudtad?
A madársaláta gazdag vasban és C-vitaminban, segíti a vérképzést és az immunrendszert
Nevét onnan kapta, hogy a madarak is szívesen fogyasztják természetes élőhelyén
A középkorban gyakran használták gyógyászati célokra, például álmatlanság ellen
Története
A madársaláta Európa és Nyugat-Ázsia őshonos növénye. Már az ókori görögök és rómaiak is fogyasztották, főként friss leveleit. Nevét az apró termések miatt kapta, amelyek vonzzák a madarakat.