



Nokedlihez (1-2 adag)
Raguhoz

1. A nokedlihez:
2. A raguhoz ( 3-4 adag)
3. TĂĄlalĂĄs:
KĂ©szen ĂĄllsz, hogy kiprĂłbĂĄld ezt az Ćszi, melengetĆ kombinĂĄciĂłt? đ


TejszĂnes, csirkehĂșsos nokedli/ragu: hĂșs Ă©s tej helyett hĂŒvelyes + növĂ©nyi krĂ©m â jĂłval kisebb lĂĄbnyom. (Ăllati termĂ©kek lĂ©nyegesen magasabb tartomĂĄnyban mozognak, a növĂ©nyszĂĄrmazĂ©kokhoz kĂ©pest.)
A nokedli/galuska a közĂ©p-eurĂłpai konyhĂĄk (magyar, osztrĂĄk, svĂĄb) alapja; a növĂ©nyi raguk a modern konyhĂĄkban terjedtek el â kevesebb környezeti terhelĂ©ssel, erĆs fehĂ©rje- Ă©s rosttartalommal a hĂŒvelyeseknek köszönhetĆen. A hĂŒvelyesek nitrogĂ©nkötĂ©ssel a talajt is segĂtik.