

Tálalás:

1. Tisztítsd meg a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd aprítsd fel a hagymákat és reszeld le a gyömbért.
2. Súrold meg az édesburgonyákat, és vágd őket közepes méretű darabokra.
3. Egy kis vízzel tedd fel a hagymákat és a gyömbért párolódni egy fazékba.
4. Add hozzá a fűszereket, használd bátran a curryt, a római köményt, a garam masalát, a koriandert, azonban kurkumából és borsból csak egy kevésre lesz szükséged. Pirítsd amíg elkezdenek illatozni.
5. Tedd az édesburgonyákat is a fazékba, öntsd fel nagyjából 4 dl vízzel, sózd meg és főzd kb. 25 percig.
6. Mosd meg és aprítsd fel a fodros kelt vagy a cavolo nerot.
7. 25 perc után add hozzá a főtt csicseriborsót és a fodros kelt a curryhez, és főzd további 5 percet. Az édesburgonya addigra már némileg szétfőtt, és ez adja a curry krémességét.
8. Kóstold, és szükség szerint igazítsd az ízeket.
9. Tálald főtt barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű naannal, és egy kis növényi joghurttal.




A curry Dél-Ázsiából indult, a „curry” megnevezés a gyarmati időkből terjedt el Nyugaton, sokféle fűszeres mártásos ételt jelöl. A mi verziónk növényi, kókusztejmentes, a krémességet az édesburgonya adja.





