



🌾 Hozzávalók (kb. 18 db gombóchoz)

1. A fermentált kölest fĹ‘zd meg vĂz Ă©s növĂ©nyi tej keverĂ©kĂ©ben, amĂg krĂ©mes állagĂş nem lesz (kb. 5–8 perc).
2. Keverd hozzá a datolyakrĂ©met, az Ă©desĂtĹ‘t, a darált pisztáciát, a citromhĂ©jat Ă©s a fűszereket.
3. Alaposan dolgozd össze, majd formázz belőle kb. 18 kis gombócot.
4. Tedd hűtĹ‘be egy Ă©jszakára, hogy összeĂ©rjenek az Ăzek.
5. Tálaláskor szórd meg a tetejét egy kevés darált pisztáciával.


A köles a legĹ‘sibb kultĂşrnövĂ©nyek egyike; a Kárpát-medencĂ©ben is fontos gabona volt, mielĹ‘tt a bĂşza Ă©s a kukorica háttĂ©rbe szorĂtotta. A fermentált gabonaĂ©telek több kontinensen is hagyományosak, rĂ©szben tartĂłsĂtási okokbĂłl, rĂ©szben az emĂ©szthetĹ‘sĂ©g javĂtása miatt.
Egy gombĂłc