



đ§Ą HozzĂĄvalĂłk (kb. 15 gombĂłchoz)
đž A töltelĂ©khez
đ° A diĂłs köntöshöz
â

Keverd össze egy tålban, ez lesz a gombócok puha, illatos bundåja.
â
đ ElkĂ©szĂtĂ©s
1. A kihƱlt burgonyĂĄt törd össze, add hozzĂĄ a liszteket, a kemĂ©nyĂtĆt, a fahĂ©jat, az Ă©desĂtĆt Ă©s a csipet sĂłt. GyĂșrd össze puha, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ.
2. A tĂ©sztĂĄt oszd 15 rĂ©szre, formĂĄlj belĆlĂŒk kis gombĂłcokat, majd nyĂșjtĂłfĂĄval lapĂtsd ki egyenkĂ©nt. A közepĂ©be tedd a szilvĂĄt, zĂĄrd össze, Ă©s formĂĄld Ășjra szĂ©p, kerek gombĂłccĂĄ.
3. Forralj vizet, majd mĂ©rsĂ©keld a hĆt, hogy ne lobogjon. FĆzd ki a gombĂłcokat: amikor feljönnek a vĂz tetejĂ©re, mĂ©g kb. 3 percig hagyd Ćket a vĂzben.
4. A szilvĂĄkat kimagozva, kevĂ©s vĂzzel, fahĂ©jjal Ă©s Ă©desĂtĆvel pĂĄr percig pĂĄrold, mĂg megpuhulnak.
Tipp: ettĆl könnyebben formĂĄzhatĂł lesz a gombĂłc, Ă©s a töltelĂ©k mennyeien fƱszeres.
5. Szedd ki, és még melegen forgasd meg a fahéjas-édes diós keverékben.
â
đż Tipp:
TĂĄlald egy kis szilvaraguval â az illatĂĄtĂłl az egĂ©sz konyha Ćszi mesĂ©vĂ© vĂĄlik. đ
â


A gyĂŒmölccsel töltött gombĂłc az osztrĂĄk konyha âKnödelâ csalĂĄdjĂĄbĂłl nĆtt ki, magyar kedvenccĂ© lett (Zwetschgenknödel / szilvĂĄs gombĂłc).